گزارش گردهمایی سیر تحولات فیزیک انرژی‌های بالا
5 فروردین 1397
دعوت به همکاری ویراستار ترجمه
5 فروردین 1397

جوشیدن آب

احتمالا بارها سوراخ هایی را که برروی برنج  پخته شده پدیدار می شوند را دیده اید. شاید تصور کرده اید که کسی برای پخت بهتر آن این سوراخ ها را ایجاد کرده اما این گونه نیست می توانید در کمین ظرف خود بنشینید و مشاهده کنید که حتی اگر کسی این کار را نکند سوراخ هایی نسبتا منظم در تمام سطح ظرف قابل مشاهده اند.

همین آزمایش را با آب جوش امتحان کنید. ستون هایی از حباب های هوا مشاهده خواهید کرد که از کف ظرف شروع به حرکت می کنند و به سطح می آیند.

0 0 رای ها
امتیاز این نوشته

پرسش

چرا این حباب ها فقط از نقاطی مشخص شروع به تولید شدن می کنند؟ (می توانید با قاشق کمی آب را هم بزنید بازهم از همان نقاط حباب ها خارج خواهند شد.) ماهیت این حباب ها چیست؟ اکسیژن؟ بخار آب؟ به نظر حباب ها پس از رسیدن به اندازه ای مشخص شروع به خارج شدن می کنند. چرا حباب های کوچکتر همچنان در کف ظرف می مانند و یا از بین می روند؟ و پرسش هایی دیگر
پاسخ قسمت هایی از این مسئله در حال تالیف در گروه چای و فیزیک است. می توانید پاسخ های خود را برای ما ارسال کنید تا در صورت قابل ارائه بودن ضمیمه ی این پرونده از چای و فیزیک شود.
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Amir.mosio
Amir.mosio
6 سال قبل

شاید به دلیل شرایط فیزیکی ظرف مثل شکل یا انحنا های کوچک یک سری نقاط هستند که بیشترین گرما رو جذب می کنند و بخاطر رسانایی گرمایی ظرف گرما از نقاط دیگر به این نقاط بیشتر منتقل می شوند و اگر به ظرف گرمای بیشتری بدهیم تا حدی که سرعت انتقال گرما به این نقاط نسبت به گرمای داده شده به ظرف قابل صرف نظر باشد از همه جای ظرف اب شروع به جوشیدن می کند.