گزارش گردهمایی سیر تحولات فیزیک انرژی‌های بالا
دی ۱, ۱۳۹۶
دعوت به همکاری ویراستار ترجمه
فروردین ۵, ۱۳۹۷

احتمالا بارها سوراخ هایی را که برروی برنج  پخته شده پدیدار می شوند را دیده اید. شاید تصور کرده اید که کسی برای پخت بهتر آن این سوراخ ها را ایجاد کرده اما این گونه نیست می توانید در کمین ظرف خود بنشینید و مشاهده کنید که حتی اگر کسی این کار را نکند سوراخ هایی نسبتا منظم در تمام سطح ظرف قابل مشاهده اند.

همین آزمایش را با آب جوش امتحان کنید. ستون هایی از حباب های هوا مشاهده خواهید کرد که از کف ظرف شروع به حرکت می کنند و به سطح می آیند.

پرسش

چرا این حباب ها فقط از نقاطی مشخص شروع به تولید شدن می کنند؟ (می توانید با قاشق کمی آب را هم بزنید بازهم از همان نقاط حباب ها خارج خواهند شد.) ماهیت این حباب ها چیست؟ اکسیژن؟ بخار آب؟ به نظر حباب ها پس از رسیدن به اندازه ای مشخص شروع به خارج شدن می کنند. چرا حباب های کوچکتر همچنان در کف ظرف می مانند و یا از بین می روند؟ و پرسش هایی دیگر
پاسخ قسمت هایی از این مسئله در حال تالیف در گروه چای و فیزیک است. می توانید پاسخ های خود را برای ما ارسال کنید تا در صورت قابل ارائه بودن ضمیمه ی این پرونده از چای و فیزیک شود.

1
دیدگاه بگذارید

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Amir.mosio Recent comment authors
  پیگیری دیدگاه‌ها  
جدیدترین قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
اطلاع‌رسانی کن
Amir.mosio
مهمان
Amir.mosio

شاید به دلیل شرایط فیزیکی ظرف مثل شکل یا انحنا های کوچک یک سری نقاط هستند که بیشترین گرما رو جذب می کنند و بخاطر رسانایی گرمایی ظرف گرما از نقاط دیگر به این نقاط بیشتر منتقل می شوند و اگر به ظرف گرمای بیشتری بدهیم تا حدی که سرعت انتقال گرما به این نقاط نسبت به گرمای داده شده به ظرف قابل صرف نظر باشد از همه جای ظرف اب شروع به جوشیدن می کند.